Project omschrijving

Leidinggeven op afstand:
4 tips!

Corona zet thuiswerken definitief op de kaart. Tegelijkertijd is het wel de bedoeling dat jouw organisatie reilt en zeilt zoals altijd. Stuur jij jouw team nu op afstand aan? Een behoorlijk uitdaging! Hoe houd je je collega’s geïnformeerd, aangehaakt en gemotiveerd? Met deze vier tips kom je een heel eind.

1 > Schep duidelijkheid
Manage je verwachtingen. Wat spreek je af over bereikbaarheid en beschikbaarheid? En welke middelen gebruik je hiervoor? Bespreek ze met je team, stel vragen en sta open voor ideeën.

2 > Check-in!
Plan een online dagstart. Thuiswerken heeft meer dan alleen positieve kanten. De een mist het sociale contact, de ander voelt het werken in een vol en druk huis als last. Neem de ruimte te checken hoe het met iedereen gaat!

3 > Zorg voor heldere doelstellingen
Stem, juist op afstand, doelstellingen extra goed af. Er is gewoon minder alledaags werkvloercontact. Momenten waarin vaak nog extra afstemming en communicatie is. Met online werken valt dit grotendeels weg. Investeer in duidelijke doelen! Dat betaalt zich zeker terug!

4 > Geef vertrouwen
Laat je collega’s een beetje los en geef ze vertrouwen. Stuur zeker op gezamenlijke afspraken en durf tegelijkertijd de teugels wat te laten vieren. Effectief en motiverend!

Wil je meer tips en handvatten? Doe dan mee met onze korte Zoomsessie op 7 juli om 9.30 uur of 13 juli om 9.30 uur. De training individueel of met een team leidinggevenden volgen kan natuurlijk ook.

Meer weten over hoe je op afstand effectief leiding geeft?
Doe mee met Zoomsessie!