Project omschrijving

Online vergaderen
3 tips!

We Zoomen, Teamen en Skypen erop los. Een paar maanden geleden was dat nog nieuw en spannend voor velen. Inmiddels vinden we het heel normaal. Natuurlijk zit je er lekker fris en fruitig bij. Je zorgt dat het geluid werkt en dat je op tijd inlogt. En, dat er een kat of huisgenoot in badjas door het beeld loopt, daar kijken we inmiddels niet meer van op. Toch?
Online vergaderen brengt ook nieuwe communicatieve uitdagingen met zich mee. Interactie en betrokkenheid spelen een belangrijke rol. Drie tips voor effectief online vergaderen.

1 > Hou de meetings kort
Online vergaderen is best vermoeiend. Hou je meeting daarom kort en krachtig. Is kort geen optie? Las dan iedere 45 minuten een korte break in. Zo hou je de energie erin.

2 > Maak keuzes
Bespreek je alleen lopende zaken of ga je ook nog voor een brainstorm? Minder handig dit te combineren. Maak een keuze om de beperkte energie effectief in te zetten. Bedenk ook goed wie er echt bij de meeting moeten zijn en wie niet.

3 > Haak iedereen aan
In een effectieve vergadering wil je dat iedereen aangehaakt is en blijft. Werk daarom met een duidelijke vergaderagenda: bepaal per punt of je alleen informeert of dat je een mening, oordeel of actie vraagt. Goede afspraken over de manier waarop ieder zijn punten inbrengt, zijn ook belangrijk.

Kan jij of jouw team wel wat meer tips gebruiken? Doe dan mee met onze Zoomsessie over online vergaderen op 15 juli om 14 uur of 6 augustus om 9.30 uur. Een uitgebreide maatwerktraining plannen voor je team kan natuurlijk ook.

Plan een training Online vergaderen